Site logo

Cum ajutăm un client cu Parkinson?

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă cronică care afectează sistemul nervos central. Se manifestă prin tremurarea mâinilor, rigiditatea musculară și instabilitatea posturală, care pot face dificilă realizarea activităților zilnice. De asemenea, pot fi afectate și alte funcții, cum ar fi vorbirea, mersul și memoria.

În calitate de persoană ce se ocupă de îngrijirea unui bolnav de Parkinson, puteți face următoarele lucruri pentru a-i oferi suport și confort:

Comunicați cu bolnavul și ascultați-i nevoile și preocupările.

Oferiți-i un mediu sigur și confortabil, evitând obstacolele și asigurandu-vă că are acces la toate lucrurile de care are nevoie.

Asistați cu activitațile zilnice, cum ar fi îmbracatul, mâncatul și îngrijirea personală. Incurajați-l să se mențina activ, prin plimbări scurte sau exerciții ușoare.

Învitați-l la activități sociale și recreere pentru a-i menține moralul și buna dispoziție.

Ajutați-l să-și țina medicația la zi și să discutați cu medicul despre orice probleme sau preocupări legate de tratament.

Oferți-i un cuvânt cald și încurajator și susțineți-l să-și păstreze speranța și optimismul.

Este important să fiți un sprijin empatic și să lucrați împreună cu echipa medicală pentru a oferii cele mai bune îngrijiri pentru bolnav.

Distribuie mai departe
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp
Printează
Trimite pe Email