Site logo

Cum ajutăm un client cu osteoporoză?

Osteoporoza este o afecțiune a oaselor care duce la pierderea de masa osoasă și la fragilitatea oaselor, crescând astfel riscul de fracturi. Această afecțiune poate apărea atât la femei, cât și la bărbați, mai ales după vârsta de 50 de ani. Osteoporoza poate fi cauzată de mai mulți factori, inclusiv nivelul scăzut de estrogen la femei după menopauză, stilul de viață sedentar, consumul excesiv de alcool sau fumatul. Putem ameliora impactul bolii printr-o serie de schimbări simple:

Încurajați consumul alimentelor bogate în calciu și vitamina D, cum ar fi lactate, pește cu solzi, soia și verdețuri, în special dacă această persoana are dificultăți în a mesteca sau înghiți alimente solide.

Ajutați-i să se mențînă activi prin activități fizice moderate, cum ar fi mersul pe jos sau yoga, care sunt mai potrivite pentru oamenii vârstnici.

Asigurați-vă că aceasta persoană are un mediu sigur și fară obstacole, cum ar fi eliminarea covorașelor sau a cablurilor care pot crește riscul de căzături.

Discutați cu medicul lor despre tratamente disponibile, cum ar fi medicamente pentru a întări oaselor sau terapia prin exerciții pentru a îmbunătăți densitatea osoasă, și asigurați-vă că această persoană urmează aceste tratamente în mod regulat.

Oferiți suport emoțional și ajutor cu activități zilnice, cum ar fi gătit sau curățat, pentru a reduce stresul și a le îmbunătăți calitatea vieții.

Este important să rețineți că fiecare persoană vârstnică cu osteoporoză poate avea nevoi specifice și să urmați întotdeauna recomandările medicului lor

Distribuie mai departe
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp
Printează
Trimite pe Email