Noutăți la zi despre situația provocată de Corona Virus privind îngrijirea la domiciliu în Austria

1 Octombrie – Update

Condiții de intrare pe teritoriul Austriei

Pentru cetățenii români sau UE care vin din România:

Intrarea în Austria este permisă dacă dețin un test negativ pentru SARS-CoV-2 (PCR), nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul Austriei și cei cu care locuiesc sau interactioneaza cu aceștia sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu ( într-o locație adecvată, aprobata de statul Austriac),imediat după intrarea în Austria. Atat costurile pentru efectuarea testului cat si cele pentru posibila carantinare sunt costuri ce trebuie suportate de către persoana în cauză.

În cazul în care testul este efectuat cu scopul de a ajunge la locul de muncă (Ex. Îngrijire seniori la domiciliu) testul poate fi decontat dacă peroana în cauză prezintă un bon sau o chitanța ce poate atesta veridicitatea si valoarea acestuia.

Dacă un test biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă

Dacă nu poate fi prezentat certificatul medical sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.

Pentru mai multe informații puteți accesa link-urile următoare:

https://www.bmeia.gv.at/ro/ambasada-austriei-bucuresti/

https://www.mae.ro/node/51901

Vă mulțumim pentru răspunsurile promte și pentru empatia de care ați dat dovadă. Indiferent de situația dificilă prin care trebuie să trecem împreună,  echipa BestCare 24 este aici pentru dumneavoastră ca și pâna acum!

Ne puteti contacta:

0738 830 001 / 0738 661 439

Prin email la info@bestcare24.ro

Sau pe Pagina de Facebook BestCare24 Romania.


24 Martie – Update

Poziția Statului Român cu privire la situația actuală.

„Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Este foarte, foarte complicat. Iar atunci când totuși vin în țară, conform normelor în vigoare stabilite de experți, ei trebuie să intre direct în izolare sau în carantină, de la caz la caz.

Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?

Așadar, transmiteți pe toate canalele: românii din afara granițelor ne sunt dragi. Ne dorim să-i vedem, ne-am dori să fim împreună, dar în acest an, de aceste sărbători nu se poate.

Este trist, dar trebuie să fim sinceri pentru a nu crea așteptări care pe urmă nu se împlinesc”


19 Martie – Update

Stimate doamne și domni,

În aceste ultime zile ați fost informați din diverse platforme social-media de existența unor restricții în ceea ce privește transportul și nu numai, restricții care vă vizează direct pe dumneavoastră, asistenți medicali și îngrijitorii la domiciliu care va desfașurați activitatea pe teritoriul Austriei.

Zilele trecute ați fost contactați cu privire la modificarea sau prelungirea turnusului. Ați fost informați atât cei dintre voi care urmau să se îndrepte spre Austria, cât și cei aflați deja la cazuri, despre demersul pentru gasirea unei soluții fiabile pentru ca activitatea de îngrijire de 24h la domciliu să se poată desfășura în condiții optime, cât mai puțin afectată de criza generată de COVID-19.

Continuăm să vă ținem la curent cu tot ceea ce se întâmplă în situația actuală și are direct legătura cu dumneavoastră și activitatea de îngrijire la domiciliu din Austria.

Distribuie mai departe
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp
Share on print
Printează
Share on email
Trimite pe Email
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print
Share on email