Noile restricții din Austria nu afectează îngrijirea la 24 de ore!

Actualizare 03.11.2020

Weekend-ul trecut, guvernul Austriac a anunțat o serie de restricții, o oarecare carantină. Aceasta cuprinde reguli pe care dumneavoastră oricum le puneți în practică și până acum.

• Spre Austria se circulă doar cu test și act doveditor al deplasării către un loc de muncă (Contract de muncă sau confirmare de la WKO/ Gewerbe);

• Austria nefiind pe lista galbenă sau roșie pentru România va puteți întoarce fără a ramane în carantină la sosire;

• Transporturile internaționale încă au loc, atâta timp cât scopul este în interes de muncă și nu unul turistic (vacanță sau concediu);

Au apărut schimbări doar în ceea ce privește comportamentul social al populației. Acestea sunt după cum urmează:

• Începând de marți, 3 noiembrie, ora 24:00, va exista o a doua carantină în Austria, cu ordinul de a sta în casă între orele 8:00 p.m. (seara) și 6:00 a.m. (dimineața).

• Contactele sociale trebuie reduse masiv. Fiind interzisă în mod explicit vizitarea altor gospodării pentru petreceri, întâlniri de noapte, etc.. În timpul acestei carantine, numai persoanele din familii au voie să se întâlnească.

• Restaurante, barurile și pub-uri vor trebui să se închidă din nou. Colectarea mâncării este posibilă între orele 6 a.m. și 8 p.m. Serviciile de livrare vor rămâne permise fără restricții de timp.

• Industria și industria prelucrătoare vor rămâne deschise, la fel ca magazinele și serviciile personale, cum ar fi coaforii, frizerii, kinetoterapeuții și altele.• Este interzisă intrarea în facilități de agrement, precum studiouri de fitness, piscine interioare, muzee, cinematografe sau grădini zoologice.

În schimb, au revenit condițiile de carantinare la domiciliu la venirea din Austria in România:

Noi condiții de călătorie la intrarea în România!

Autoritățile române au reintrodus Austria pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă).

Astfel, reintră în vigoare din 3 noiembrie 2020 și pentru persoanele care călătoresc din Austria în România, măsurile aplicate călătorilor din țările cu risc epidemiologic ridicat și anume:

Persoanele care intră în România (atât cetățeni români, cât și străini), din țările cu risc epidemiologic ridicat (zona galbenă), inclusiv din Austria, sunt supuse unei perioade de carantină de 14 zile. Acestea pot ieși din carantină după a 10 zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8 a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Lista în vigoare a țărilor din zona galbenă o găsiți pe pagina Institutului Național de Sănătate Publică :

http://www.cnscbt.ro/…/2067-lista-state-cu-risc…

Sunt exceptate de la măsura carantinei persoanele care sosesc din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul României pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Atenție!

Pentru că lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate suferi modificări, vă recomandăm să vă informați săptămânal, înainte de a călători în România, de pe paginile de internet ale autorităților române competente: Ministerul de Interne – Poliția de Frontieră, precum și pe site-ul Ambasadei României la Viena:

https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/n-covid19-201/

http://viena.mae.ro/

https://www.facebook.com/ambasadaromanieiaustria/

sursa : Ambasada Romaniei in Austria

Distribuie mai departe
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp
Share on print
Printează
Share on email
Trimite pe Email
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on print
Share on email