ghid financiar pentru munca in Austria

 

Contractul de munca

Contractul de munca se incheie intre angajator si angajat, in scopul de a obliga angajatul sa efectueze munca promisa si angajatorul de a plati salariul. Fiecare contract de munca prevede care sunt obligatiile angajatului si al angajatorului. Contractul trebuie sa aiba o forma standard si trebuie sa fie redactat atat in limba materna a angajatului cat si a angajatorului.

Fiind facut un contract pe perioada nedeterninata, atat angajatul cat si angajatorul au dreptul de a rezilia acest contract cu cel putin 14 zile inainte de termen. Demisia si concedierea pot fi facute atat pe cale orala cat si in scris, insa, de preferat ar fii ca cele doua sa fie prezentate sub forma unor documente alaturi de motive bine intemeiate.

Conform contractului pe care dumneavoastra il semnati, sunteti obligat sa ramaneti la pacient pana la sfarsitul turnusului, de unde va revine si venitul lunar aferent acelui turnus. In cazul in care pacientul ramane fara ingrijire din cauza plecarii dumneavoastre spontane, atunci impotriva dumneavoastra se poate demara o procedura penala pentru incalcarea neglijenta a obligatiilor.

 

 

Securitatea juridica (autorizatie, asigurari)

BestCare24 va ofera o securitate juridica deplina pe baza unei autorizatii (Gewerbe), si ne ocupam de orice fel de formalitati administrative legate de deschiderea, suspendarea, anularea, reinnoirea sau declararea autorizatiei potrivit necesitatilor dvs.

In Austria, asigurarea de sanatate este o asigurare obligatorie. Asigurarea depinde de angajator si de locatia acestuia. Familiile, de asemenea, ramburseaza contributiile la asigurari sociale in intervalul de la 181 € pana la maxim de 190 € pe luna , pentru un turnus de 2 saptamani (achitate in numerar la sfarsitul turnusului dvs) si 285€ pentru un turnus de 3 saptamani.

In acelasi timp, am incheiat pentru toate ingrijitoarele noastre asigurari de raspundere civila care va protejeaza in cazul in care ar fi produse prejudicii materiale sau de sanatate a pacientului.

In cazul in care o persoana intarzie cu plata asigurarii medicale (SVA), pacientul la care a fost inregistrata pierde indemnizatia de la stat, iar doamna ingrijitoare isi poate pierde dreptul de libera practica in Austria.

In Austria trebuie sa platiti asigurarea sociala pentru fiecare luna calendaristica inceputa, deja din prima zi. Doar astfel,familia primeste sprijinul cu care ea finanteaza ingrijirea.

Asigurarea sociala este calculata in decizii trimestriale de impunere, care sunt trimise intotdeauna la inceputul trimestrului( primul trimestru: inceputul lunii ianuarie, al doilea trimestru: inceputul lunii aprilie, al treilea trimestru: inceputul lunii iulie si al patrulea trimestru: inceputul lunii octombrie)

Prin platirea la zi a taxelor si impozitelor catre statul Austriac, dumneavoastra puteti beneficia de multiple avantaje: alocatie pentru copil, pensie, etc.

In afara de asigurarile de sanatate, exista o serie de alte optiuni/posibilitati de asigurare (de exemplu, asigurare de accident, sau de asigurare auto). Mai multe informatii pot fi gasite la Asociatia de asigurari din Austria: www.vvo.at

 

 

Plata-cont bancar

Onorariul dumneavoastra pentru perioada de munca pe care ati depus-o la pacient, este efectuat in contul bancar precizat de dumneavoastra la semnarea contractului. Plata se realizeaza  mereu intre 5 si 10 a lunii viitoare; indiferent de natura motivului dumneavoastra, nu putem si nu vom schimba niciodata perioada de plata.

Pe langa onorariul cuvenit zilelor lucrate de dumneavoastra, la sfarsitul turnusului veti primi din partea familiei bani pentru transport si asigurare medicala- pe care dumneavoastra aveti obligatia sa o platiti personal.

Virarea salariului intr-un cont bancar va ajuta sa va contorizati sumele de bani, sa aveti o evidenta a platilor facute prin extrasul de cont si mai ales sa aveti o dovada a sumei primite aferenta zilelor lucrate. Un alt beneficiu de care va puteti bucura prin primirea salariului intr-un cont va da posibilitatea de a demonstra ca sunteti angajati legali in Austria.

 

 

Ghid Financiar – Taxe

Pentru serviciile de intermediere pe care le ofera agentiile de recrutate, agentul de ocupare privat poate solicita achitarea de catre solicitant a unui tarif de intermediere (comision), care sa acopere costurile acestuia in vederea gasirii unui loc de munca, deschiderea autorizatiei de munca (Gewerbe), suport din partea intregii echipe 24/24, consultanta in regim de urgenta( si nu numai), intermediere in cazul unor conflicte cu pacientii sau cu familiile acestora, etc.

Fiecare firma de intermediere are dreptul sa isi perceapa comisionul dorit, insa are obligatiunea de a fi transparenta si de a comunica de la inceput despre suma in cauza.

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

For emergency cases        1-800-700-6200